Stadslogistiek

We willen allemaal dat onze steden schoner en rustiger worden. Dat er geen rijen met geparkeerde vrachtwagens in winkelstraten of kantoorgebieden staan.

Duurzame stad

Stadslogistiek is een nieuwe manier van goederenbezorging, een milieuvriendelijke oplossing die de stedelijke distributie duurzaam, leefbaar én toekomstgericht maakt. Leveranciers brengen de goederen naar een stadshub en wij bundelen de bestellingen en bezorgen deze met emissievrije voertuigen naar jouw locatie.

Schone stadslogistiek als de nieuwe norm

Aan de bundeling van goederenstromen zitten grote voordelen: het zorgt voor minder logistieke bewegingen per leverancier, minder verkeersdrukte in de binnenstad, schonere lucht en reductie van de CO2-uitstoot.

Daarnaast scheelt het voor zowel leverancier als ontvanger veel tijd de leverancier hoeft de stad niet meer te doorkruisen voor kleine leveringen en de ontvangst van goederen wordt beperkt tot één of twee bezorgingen per week.

Project stadslogistiek

PostNL zette enkele jaren geleden samen met logistieke verhuisbedrijven het project Stadslogistiek.nl op in een aantal steden. Een ambitieus project, wat nogal wat logistieke kennis en ervaring vereist. UTS zorgt binnen dit project voor de verzameling, bundeling en emissievrije levering van goederen richting de binnensteden van Den Haag, Nijmegen en Maastricht. Ook de andere UTS-vestigingen kunnen deze hub-functie vervullen.

Benieuwd wat wij kunnen doen voor jouw bedrijfslocatie? Neem contact met ons op en wij vertellen je er alles over.