Persbericht: Convoi de grootste Project Verhuizer in Nederland

“Na de overname van de Ahead Groep afgelopen oktober werden zeer recent nog drie UTS bedrijven toegevoegd aan de Convoi Groep”.
Jean Spronken, Algemeen Directeur Convoi Groep

Convoi neemt per 1 januari 2023 het bekende Utrechtse verhuisbedrijf UTS van der Lee/Cors de Jongh over en versterkt hierdoor de positie op de zakelijke verhuismarkt in met name de provincies Utrecht en Noord-Holland.

Daarnaast zijn de regio bedrijven UTS van Egeraat Verhuizingen uit Bergen op Zoom en UTS van den Berg uit Breda overgenomen. Met deze overname wordt de provincie Zeeland en West-Brabant ontsloten.

Convoi verkrijgt meerderheidsbelang in UTS Nederland

De overgenomen UTS bedrijven zijn prominente aandeelhouders van UTS Nederland. Convoi is inmiddels als meerderheidsaandeelhouder van UTS Nederland ook benoemd tot het bestuur.

Koplopers in de regio

De drie overgenomen bedrijven hebben een sterke lokale binding, kennis van de regio en leveren op professionele wijze advies-, logistieke- en verhuisdiensten binnen de rijks- en lokale overheden, onderwijs, midden- en grootbedrijf en industrie. Alle bedrijven blijven vooralsnog onder de eigen naam opereren.

“Convoi is enthousiast over deze bedrijfsovernames”, zegt Jean Spronken van Convoi. “De medewerkers die Convoi komen versterken hebben een enorme ervaring op het gebied van verhuizen en de zogenaamde (Technical)-Last-Mile leveringen. Vanzelfsprekend blijft Convoi ook investeren in de duurzame toekomst van de nieuwe bedrijven, onder meer door de ontwikkeling van City Hub’s die circulariteit en elektrisch vervoer door steden bevorderen.”

Met de nieuwe geografische dekking en een omzet van ruim 30 miljoen euro op het gebied van Project Verhuizingen is Convoi de grootste en meest toonaangevende speler in Nederland. Hierdoor garandeert Convoi haar opdrachtgevers de hoogste kwaliteit en continuïteit bij de uitvoering van logistieke diensten bij onderwijs, onderzoeks- en zorginstellingen en het uitvoeren van complexe verhuisprojecten, zoals ziekenhuizen, laboratoria, productiebedrijven, magazijnen en kantoren. Door deze schaalvergroting kan Convoi meer afwisseling in de werkzaamheden bieden en nog meer investeren in de ontwikkeling van medewerkers.

Convoi Projectverhuizingen is onderdeel van Convoi Groep; een internationaal opererend concern met vestigingen in 7 landen. Convoi is gespecialiseerd in de voorbereiding en uitvoering van logistieke diensten, projectverhuizingen en industriële verhuis- en installatie activiteiten. Daarnaast ontwerpt, bouwt en onderhoudt Convoi Electrical & Automation technische installaties binnen de energiedistributie en industriële markt. De Convoi Groep heeft nu een omzet van 100 miljoen euro en 500 vaste medewerkers in dienst.