UTS sponsor van Fonds Slachtofferhulp

Jaarlijks worden 1,7 miljoen Nederlanders getroffen door een misdrijf, ongeval of ramp. UTS is sponsoring member van het Fonds Slachtofferhulp. Wij verzachten het leed van onschuldige slachtoffers een beetje door hen te verhuizen of voor hen goederen tijdelijk in opslag te nemen. Op die manier kunnen mensen – na een vervelende periode – elders een nieuwe start maken.

“Als verhuisorganisatie hechten wij niet alleen veel waarde aan duurzaam ondernemen, maar ook aan een grote betrokkenheid bij de samenleving. We vinden het dan ook fantastisch dat we met Fonds Slachtofferhulp het verschil kunnen maken voor deze groep mensen die een steuntje in de rug verdienen om een nieuwe start te kunnen maken.”

Erwin Bouman, Voorzitter Bestuur van UTS Nederland

Positie slachtoffers (financieel) verbeteren

Fonds Slachtofferhulp wil de positie van slachtoffers na een ingrijpende gebeurtenis verbeteren. Het fonds biedt (financiële) hulp bij huisvesting, kleding, voedsel en of psychische ondersteuning. Op die manier stimuleren ze slachtoffers om de draad weer op te pakken. Daar draagt UTS graag een steentje aan bij!

Snelle hulp en schone lei

De snelheid waarmee UTS de slachtoffers van het Fonds Slachtofferhulp helpt, heeft een enorme impact. Slachtoffers zijn vaak zelf niet meer in staat om adequaat te handelen. Het organiseren en uitvoeren van een verhuizing is voor hen dan niet haalbaar. Voor UTS is een dergelijke logistieke operatie natuurlijk een fluitje van een cent. Doordat de slachtoffers volledig op UTS kunnen vertrouwen, worden zij totaal ontlast. Fijn om dit voor hen te kunnen doen. Nu kunnen ze met een schone lei beginnen.

“ Wij willen jullie collega’s bij UTS  graag meegeven, tussen het sjouwen en plannen door, dat toen je in de avond thuis kwam en aan je weekend begon, je echt het verschil hebt weten te maken voor iemand. Iemand die zo onveilig was, dat zij de waarde van het leven even niet kon waarderen. En dan gebeurt er dit, er is opvang, er zijn mensen die luisteren en er zijn mensen die actie ondernemen door de verhuizing tot in de puntjes te regelen. De persoon in kwestie kan het nog steeds niet geloven en is ontzettend blij! Dank je wel, jullie hebben echt een verschil gemaakt!’’

Hulpverlenende Instantie Perspektief

Neem contact op