UTS van Egeraat schenkt donatie aan Stichting Vrienden van S&L Zorg

De Stichting Vrienden van S&L Zorg heeft aan het eind van 2021 een gulle donatie ontvangen van één van de leveranciers van S&L Zorg, namelijk Van Egeraat Verhuizingen en Darvi Transport. Met de donatie is de stichting voornemens om een duofiets aan te schaffen voor de bewoners van S&L Zorg.

Normaal gesproken hebben Van Egeraat Verhuizingen en Darvi Transport in december de gewoonte om hun klanten te bedanken voor de prettige samenwerking. Als blijk van waardering overhandigen zij daarbij ook een relatiegeschenk. Door corona verliep vorig jaar alles anders dan ze gewend waren en hebben de medewerkers en de directie van Van Egeraat Verhuizingen en Darvi Transport besloten daarom om hun klanten op een aangepaste wijze te bedanken.

“Door de Stichting Vrienden van S&L Zorg te ondersteunen kunnen we de bewoners van S&L Zorg net dat beetje extra geven wat middels reguliere gelden uit de zorg niet mogelijk is. In een tijd, die voor de bewoners van S&L Zorg soms extra lastig is te bevatten, vinden wij het toepasselijk om deze donatie, die wij uit naam van onze klanten zullen overmaken, juist aan dit doel te besteden.”

Mede gezien de recente beperkende maatregelen, maar zeker ook vanwege de positieve reacties die zij vorig jaar mochten ontvangen, hebben ze besloten ook dit jaar geen relatiegeschenken te geven, maar uit naam van hun klanten een maatschappelijk doel te ondersteunen. Dit jaar hebben de bedrijven ervoor gekozen een geldbedrag te schenken aan de Stichting Vrienden van S&L Zorg.

De Stichting Vrienden van S&L Zorg zal met deze donatie een duofiets kunnen aanschaffen. Een duofiets is een fiets waarbij de bestuurder en bijrijder naast elkaar zitten. De bestuurder heeft de mogelijkheid om te sturen en te remmen, de bijrijder niet. Wel kan de bijrijder meetrappen voor een optimale beleving van de fietstocht. De bewoners van S&L Zorg genieten heel erg van een fietstochtje, hoe simpel het ook is.

Even samen een rondje fietsen, naar de supermarkt en een frisse neus halen. Met de duofiets is dat nu mogelijk. Namens alle bewoners dankt de Stichting Vrienden van S&L Zorg alle klanten, medewerkers en directie van Van Egeraat Verhuizingen en Darvi Transport hartelijk voor dit initiatief.

S&L Zorg

S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan meer dan 360 mensen met een verstandelijke beperking, waarvan het overgrote deel ook in de woningen van S&L Zorg woont. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

De Stichting Vrienden van S&L Zorg is opgericht in 2019 en probeert bijzondere dingen mogelijk te maken die meestal één vriend niet voor elkaar kan krijgen. Dingen die net dat beetje extra geven voor de bewoners van S&L Zorg, maar die niet met de reguliere gelden voor de zorg vanuit de overheid betaald kunnen worden. De Stichting Vrienden van S&L Zorg heeft de ANBI-status met als RSIN 860007595.

Neem contact op