Convoi-UTS maakt doorstart mogelijk voor Workbrands, specialist in circulair kantoormeubilair

Convoi-UTS maakt in februari 2024 een doorstart met Workbrands, nadat het bedrijf in januari failliet werd verklaard. Workbrands is gevestigd in Eindhoven en is de grootste aanbieder van circulaire werkplekken in Nederland. Door innovatief design geeft Workbrands kantoormeubilair een tweede leven. Zo helpen zij hun klanten om de milieu-impact van werkplekken aantoonbaar te verlagen, van 50 tot wel 90 procent. De voormalige eigenaren van Workbrands – onder meer Davy Peters – zagen in het doorstartplan van Convoi-UTS het beste toekomstperspectief voor het bedrijf. Doorslaggevend was daarbij de lange termijnvisie als het gaat om de continuïteit van activiteiten, kennis en creativiteit.

“De doorstart met Workbrands past in onze groene ambities; we helpen onze opdrachtgevers om hun eigen duurzaamheidsdoelen te realiseren.”

Jean Spronken, CEO Convoi Group,

Meerwaarde

“Met Workbrands voegen we nog meer innovatie en duurzaamheid toe aan ons bedrijf”, zegt Jean Spronken, CEO van de Convoi Group. “Het onderdeel projectverhuizingen van Convoi-UTS investeert al jaren in de opslag en het hergebruik van kantoormateriaal. Met de doorstart van Workbrands komt dit niet alleen in een stroomversnelling, maar slaan we ook een nieuwe weg in. Convoi-UTS verwelkomt met de doorstart 50 nieuwe medewerkers; medewerkers met kennis van design en kantoorinrichting. Dat biedt interessante meerwaarde voor de services die Convoi-UTS levert.”

Logistieke partner

“Ik ben heel blij dat Convoi-UTS de doorstart van Workbrands mogelijk heeft gemaakt”, zegt Davy Peters, oprichter van Workbrands, die Convoi-UTS zal ondersteunen met de verdere uitrol van het concept. “Convoi-UTS is een onafhankelijke partij die ons de ruimte geeft meer impact te maken in de markt. We kunnen de creatieve projecten invullen op de manier zoals wij – en vooral onze klanten – dat willen. Daarnaast krijgen we met Convoi logistieke expertise in huis, waardoor we veel complexere projecten kunnen uitvoeren. Circulaire kantoorinrichting is, naast het creatieve proces, vaak ook een logistieke puzzel. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Convoi-UTS juist op dit vlak een grote kwaliteitsslag gaan maken.”

Versterkende wisselwerking

Dat Convoi-UTS de doorstart van Workbrands mogelijk maakt is ook zakelijk gezien een logische keuze. Workbrands en Convoi-UTS hebben een grote overlap in opdrachtgevers. De verenigde krachten van beide bedrijven zullen een versterkende wisselwerking teweegbrengen in de verduurzaming van bedrijfsinrichtingen. Door de geografisch gunstige ligging van de Convoi-UTS vestigingen – onder meer Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen, Breda en Maastricht – zal de inzet van circulair kantoormeubilair in de toekomst nog duurzamer worden aangeboden; dit beperkt immers het aantal vervoersbewegingen. Convoi-UTS zal dit jaar starten met de inrichting van een aantal Innovation Centres: showrooms en adviescentra met de daarbij behorende werkplaatsen voor circulaire projectinrichting.

Voorloper in circulariteit

Workbrands staat voor sociaal en groen ondernemen; dit sluit aan bij de duurzame ambities van Convoi-UTS. Jean Spronken: “Overheden en toonaangevende bedrijven zetten steeds meer in op een circulaire economie. De stip aan de horizon is ‘Nederland circulair in 2050’. Voor onze branche betekent dit bijvoorbeeld het ‘Zero-Waste Office’ waarbij alles wordt hergebruikt of volledig circulair wordt ingekocht. Convoi-UTS draagt in een vroeg stadium graag bij aan deze ambities en biedt haar opdrachtgevers de mogelijkheid om ditzelfde te doen. Slimmer omgaan met materialen en grondstoffen is immers noodzaak geworden.”

Convoi Group

Convoi-UTS is onderdeel van Convoi Group; een internationaal opererend concern met vestigingen in zeven landen. Convoi is gespecialiseerd in de voorbereiding en uitvoering van logistieke diensten, projectverhuizingen en industriële verhuis- en installatie activiteiten. Daarnaast ontwerpt, bouwt en onderhoudt Convoi Electrical & Automation technische installaties binnen de energiedistributie en industriële markt. De Convoi Group heeft een omzet van 120 miljoen euro en meer dan 500 medewerkers in dienst.

 

 

Neem contact op