Convoi-UTS neemt logistieke dienstverlener Deudekom uit Amsterdam over – koploper in Zero Emissie projectverhuizingen

Convoi neemt per 15 april de logistieke dienstverlener Deudekom uit Amsterdam over. Deudekom is een familiebedrijf met een rijke historie en heeft veel overeenkomsten met Convoi. Beide bedrijven zijn zowel actief in projectverhuizingen als industriële projecten. Daarnaast is Deudekom, net als Convoi, sterk in de zorg- en onderwijssector. Met de overname van Deudekom heeft Convoi vestigingen in acht grote steden: Maastricht, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Breda en nu dus ook Amsterdam. Dit verstevigt Convoi’s positie als marktleider in Nederland.

“We zijn blij met de overname door Convoi ”, zegt eigenaar Jan van Deudekom. “Voor mij heeft de continuïteit van het bedrijf altijd op nummer één gestaan. Het bedrijf bestaat inmiddels 150 jaar; ik ben de vijfde generatie die er aan het roer staat. Aangezien zich binnen de familie geen bedrijfsopvolger meer aandiende, is het tijd voor een nieuwe stap. Ik ben ervan overtuigd dat onze bedrijfsfilosofie en de toekomst van onze zeer betrokken medewerkers bij Convoi is gewaarborgd.”

“Deudekom is een koploper in Amsterdam met een indrukwekkend klantenbestand”, zegt Jean Spronken.
“Vorig jaar nam Convoi al meerdere UTS bedrijven over; nu deze activiteiten worden samengevoegd kunnen we onze klanten nog beter bedienen. Met de overname van Deudekom verwelkomen we ook nog eens een sterke groep professionele medewerkers met veel ervaring in de lokale markt. Het zal niemand verbazen dat Convoi de ambitie heeft om de beste en meest toonaangevende projectverhuizer in de regio Amsterdam te worden.”

Zero Emissie
De bedrijfscultuur van Deudekom heeft volgens Jean Spronken veel raakvlakken met die van Convoi.
“Dat zie je met name als het gaat om innovatie en duurzaamheid. Een goed voorbeeld daarvan is de beslissing van Deudekom om tien jaar geleden al de overstap te maken naar een elektrisch wagenpark. Dat zorgt ervoor dat het bedrijf al klaar is voor 1 januari 2025, de datum waarop er alleen nog maar elektrische vrachtauto’s Amsterdam in mogen rijden. Daarnaast heeft Deudekom een Logistieke Hub in Amsterdam: een overslagplaats aan de rand van de stad waar leveringen worden gebundeld, zodat de binnenstad elektrisch kan worden beleverd. Door de overname van Deudekom zijn we met onze bedrijven de absolute voorloper op het gebied van Zero Emissie logistieke en verhuisdiensten.”

Convoi Group
Convoi-UTS is onderdeel van Convoi Group; een internationaal opererend concern met vestigingen in zeven landen. Convoi is gespecialiseerd in de voorbereiding en uitvoering van logistieke diensten, projectverhuizingen en industriële verhuis- en installatie activiteiten. Daarnaast ontwerpt, bouwt en onderhoudt Convoi Electrical & Automation technische installaties binnen de energiedistributie en industriële markt. De Convoi Group heeft een omzet van 120 miljoen euro en meer dan 600 medewerkers in dienst.

Neem contact op