UTS Nederland, Convoi en ROC Midden Nederland starten interne bedrijfsschool Logistiek & Transport

 

Utrecht, 29 maart 2024 – Afgelopen week hebben UTS Nederland, Convoi en ROC Midden Nederland een samenwerkingsovereenkomst getekend om gezamenlijk een bedrijfsschool Logistiek & Transport op te zetten.

Met de lancering van een eigen bedrijfsschool streven UTS Nederland en Convoi naar een duurzame instroom van nieuwe medewerkers die beschikken over de juiste vaardigheden en certificaten. De bedrijfsschool zal branchegerichte kennis en vaardigheden integreren in het onderwijs, waarmee de kloof tussen theorie en praktijk wordt gedicht.

“Onze bedrijven zijn sterk in ontwikkeling en passen zich continu aan op veranderende marktomstandigheden. Door deze samenwerking zorgen we dat de juiste kennis en vaardigheden worden aangeleerd. Hierdoor zijn studenten veel beter op hun loopbaan in de logistiek voorbereid!”

Hedzer Kooistra, People Development & Innovation Manager

In de afgelopen jaren bleek het Automotive College van ROC Midden Nederland al een belangrijke toeleverancier voor nieuw logistiek talent te zijn. De stap om samen een opleiding voor logistiek medewerkers op te zetten versterkt de samenwerking op inhoud tussen het Automotive College, UTS Nederland en Convoi.

De eerste klas ‘logistiek medewerkers’ start in september 2024. De opleiding wordt aangeboden als bbl-traject in een combinatie van werken en leren. De opleiding omvat specifieke modules die aansluiten op het beroep van de projectverhuizer, met als doel de inzetbaarheid van logistiek medewerkers in projectverhuizingen te verhogen. Ook voor zij-instromers in de verhuisbranche biedt de samenwerking volop mogelijkheden.

De samenwerking richt zich op het succesvol opzetten van de bedrijfsschool, waarbij de voordelen van branchegerichte modules en de combinatie van werken en leren worden benadrukt. UTS Nederland, Convoi en ROC Midden Nederland kijken uit naar de impact die zij gezamenlijk kunnen maken.

Voor meer informatie over de opleiding of interesse in deelname, bezoek de website: www.uts.nl/werken-en-leren.

Het Automotive College is onderdeel van de Tech Campus van ROC Midden Nederland. Op de Tech Campus in Nieuwegein komen innovatie en vakmanschap samen in actueel techniekonderwijs.

ROC-UTS-Convoi

 

Neem contact op