Hoe verhuis je bewoners van een zorginstelling?

Hoe verhuis je bewoners van een zorginstelling?

In juni 2019 is het dan eindelijk zover: de verhuizing van 96 bewoners van zorginstelling TanteLouise naar verpleeghuis Bosgaard in Halsteren. Een prachtige nieuwe locatie in de bosrijke omgeving van landgoed Vrederust. Dat vraagt om een zorgvuldige voorbereiding en smetteloze uitvoering, want sommige bewoners zijn al dik in de 90 en wonen al 10 jaar in het oude woon-zorgcomplex. Natuurlijk is UTS er bij!

Fijne samenwerking met UTS

UTS van Egeraat uit Bergen op Zoom is benaderd door het team van TanteLouise voor de verhuizing. UTS van Egeraat en TanteLouise kennen elkaar goed van eerdere succesvolle verhuizingen. Het grote voordeel is dat ze uitstekend op elkaar zijn ingespeeld en dat ze volledig op elkaar kunnen bouwen. De samenwerking verloopt dan ook zeer plezierig.

Nieuwbouw

TanteLouise wil haar bewoners een modernere huisvesting aanbieden. Vandaar dat ze een nieuw huisvestingsplan heeft gemaakt, waar meerdere zorglocaties bij betrokken zijn. Één daarvan is woonzorgcentrum St. Elisabeth, dat gesloopt gaat worden. Er komt een verpleeghuis voor terug, maar wanneer en hoe er dat uit gaat zien, is nog niet bekend. De bewoners van St. Elisabeth zijn samen met enkele bewoners van andere zorglocaties verhuisd naar het semipermanente woonzorgcentrum de Bosgaard.

 

Verhuisplanning

In februari is UTS van Egeraat begonnen met de voorbereiding van de verhuizing. Verschillende projectleiders van UTS hebben samen met het team van TanteLouise de verhuizing nauwgezet in kaart gebracht. Wat was het belangrijkste uitgangspunt? Dat alle bewoners op de dag van de verhuizing terecht zouden kunnen in hun nieuwe en naar eigen wens ingerichte kamers. Om dat voor elkaar te krijgen heeft UTS in mei verschillende presentaties gegeven voor de bewoners. Hier zijn zij en hun families uitgebreid voorgelicht.

Ook hebben ze een plattegrond gekregen van hun kamers, waarop zij hun wensen voor de inrichting kenbaar hebben gemaakt. UTS heeft verder voor elke bewoner stickers gemaakt, waarmee zij hun verhuisdozen & inboedel eenvoudig hebben kunnen labelen.

Verhuizing en services

TanteLouise heeft alle nieuwe kamers voorzien van een nieuw bed en een nieuwe kledingkast. Enkele dagen voor de verhuizing, heeft UTS deze conform de wensen van de bewoners alvast op de juiste plaats in de kamers gezet.

Voor de daadwerkelijke verhuizing zijn de bewoners opgedeeld in drie groepen en zijn op verschillende dagen verhuisd. Dat was voor alle betrokkenen – bewoners, zorgmedewerkers en familie – wat beter te behappen. In de ochtend hebben de bewoners hun oude kamers verlaten en zijn ze door de medewerkers van TanteLouise opgevangen. De medewerkers van UTS hebben in korte tijd al hun spullen opgehaald, vervoerd naar de nieuwe locatie en de kamers netjes conform de aangeleverde plattegronden ingericht. Toen de bewoners eind van de middag op hun kamers arriveerden, waren deze klaar voor gebruik. De dag na de verhuizing is de handyman van UTS bij de bewoners langsgegaan om kleine klusjes voor hen te verrichten. Zoals het ophangen van schilderijen en het aansluiten van de TV en PC. Zo heeft UTS gezorgd dat de bewoners zich nu echt thuis voelen in woonzorgcentrum de Bosgaard!

Ga ook voor jouw projectverhuizing in de zorg naar UTS!

Neem contact op