Krimpt jouw huidige kantoorruimte op korte termijn in?  

Werken op afstand zet door

Het coronavirus begint opnieuw sporen na te laten. Daardoor blijft het werken op afstand of thuis toenemen. De personele beschikbaarheid vormt een kritische succesfactor. Deze ontwikkeling heeft enerzijds een enorme impact op het welzijn van medewerkers en anderzijds op het gebruik van de fysieke kantoorruimtes van bedrijven. Bijna 70% van de CEO’s verwacht dat het werken op afstand doorzet en dat hun huidige kantoorruimtes op korte termijn zullen inkrimpen.

De personele beschikbaarheid

De zorg om de mentale en fysieke gezondheid van de werknemers is groot. Ook de angst om niet voldoende of het juiste personeel aan te kunnen trekken of het wegvallen van medewerkers houdt het management van bedrijven in de nacht wakker. De personele beschikbaarheid vormt daarmee één van de meest kritische succesfactoren. Bedrijven worden zich bewust van het feit dat de toekomstige groei valt of staat met het vermogen om de inzet en beschikbaarheid van het personeel in goede banen te leiden. Ondanks dat zijn bedrijven gelukkig meer dan ooit verbonden met hun medewerkers en dragen ze zorg voor hen.

Een groot effect met een kleine aanpassing

Dat thuiswerken in korte tijd gemeengoed is geworden en het kantoor als werkomgeving meer onder druk staat dan ooit, is duidelijk. Dit kan veel vragen bij je oproepen. Hoe zorgen we voor een gezonde en vitale werkomgeving? Voor welke activiteiten willen medewerkers nog naar kantoor komen? Gelukkig zijn er voor jouw situatie voldoende mogelijkheden om hierop in te spelen.

Wij kunnen met je meedenken over aanpassingen op het kantoor. Ook kunnen wij zorgdragen voor opslag van kantoormeubilair en het inrichten van thuiswerkplekken. Als je de helft van de werkplekken weghaalt (en de ontstane ruimte tussen de werkplekken behoudt) en in opslag plaatst, heb je middels een kleine aanpassing een groot effect. Thuiswerkplekken kunnen we managen door je 24/7 inzicht te geven in het voorraadbeheersysteem. Denk aan het voorraadbeheer van thuiswerkmeubilair en beheer van de kwaliteit van het thuiswerkmeubilair.

Denk jij na over het inkrimpen van jouw kantoorruimte? En wil je daar graag advies over? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op