Kunst verhuizen? Geen kunst met UTS!

Cibap Graduates 2019

De vakschool voor creatieve opleidingen in Zwolle, Cibap, had ook dit jaar weer twee mooie locaties geregeld waar eindexamenkandidaten hun werk konden tentoonstellen: museum De Fundatie en Transit, het voormalige politiebureau aan de Luttekestraat.

Succesvolle expo’s

De exposities waren erg succesvol mede door de zorgvuldige en zeer volledige verhuizing van de eindwerken door UTS Hersevoort. Want niet alleen de kunstwerken zijn door UTS naar hun tijdelijke bestemmingen gebracht. Ook de bijbehorende kasten, sokkels en andere uitstallingsobjecten zijn op professionele wijze verhuisd.

UTS_Cibap_kunstverhuizen

Cibap » Cibap Graduates 2019 exposities in de Zwolse binnenstad

Montage bij kunst verhuizen

De presentatie van de eindwerken vergde dan ook meer dan alleen inpakken, vervoeren en uitpakken. De kunstwerken en uitstallingsobjecten zijn eerst door art handlers van UTS (zie hierna) gedemonteerd en deskundig verpakt en vastgezet voor een veilig transport. Hierbij is niets aan het toeval overgelaten. Daarna zijn de kunstwerken weer zorgvuldig opgebouwd en uitgestald.

Grootste uitdaging bij kunst verhuizen

De kwetsbaarheid van kunstobjecten vormt altijd een grote uitdaging. Maar daar weten de art handlers van UTS wel raad mee. Ze zorgen immers al jaren voor de verplaatsing van kunstwerken voor bijvoorbeeld Artez. Deze keer waren het de grote buitenobjecten van Cibap die om speciale aandacht vroegen evenals de demontagewerkzaamheden om ze transportklaar te maken. Gelukkig wist UTS ook die heelhuids te vervoeren en op de plaats van bestemming in vol ornaat te etaleren.

Art handlers

We spraken er al even over: de art handlers van UTS. Deze collega’s hebben een speciale opleiding genoten voor het vervoeren van kunstobjecten. Ze weten hoe de kunstwerken het beste verpakt en vastgezet kunnen worden. In een speciale vrachtwagen die omgebouwd is tot speciale kunstauto kunnen zij de kostbare objecten onder speciale condities vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan een koel/verwarm installatie die zorgt voor constante temperatuur en luchtvochtigheid, een speciaal alarm systeem en extra beveiliging op de laadbak. Bovendien weten de art handlers goed om te gaan met tijdsdruk. Dat is ook nu weer gebleken. Want na afloop van de tentoonstelling diende museum De Fundatie op tijd leeggeruimd te zijn, om plaats te maken voor de volgende expositie. Uiteraard geen enkel probleem voor UTS.

Gaat u binnenkort ook kunst verhuizen? Geen kunst met UTS! Gun uzelf een goede nachtrust en bel ons!

Neem contact op