UTS verhuist het DaCapo College in Sittard; en hoe?!

Terwijl in Sittard de temperaturen in juli 2019 oplopen tot 40 graden Celsius, zijn de verhuizers van UTS hard aan het werk voor het DaCapo College. Deze vmbo school heeft een prachtig nieuw pand gekregen en UTS Bernardt is gevraagd om de verhuizing te verzorgen. Een projectverhuizing in het onderwijs; die wil UTS graag uitvoeren.

Gedetailleerde voorbereiding

Al in 2011 vinden de eerste gesprekken over de nieuwe huisvesting plaats. Het is dan ook niet niks om vijf oude locaties van de school, gevestigd in Born, Geleen en Sittard, onder te brengen in één nieuw gebouw. In 2018 wordt de voorbereiding tot in het kleinste detail uitgewerkt. In samenwerking met Puur & Partners wordt in de oude schoolgebouwen elk item voorzien van een sticker met unieke code. Hiermee wordt de complete inventaris helder in beeld gebracht. Op basis hiervan kan de architect aangeven welke items naar de nieuwe locatie mogen.

Hergebruik meubilair

Het DaCapo College vindt het, net als UTS, belangrijk dat er zuinig met middelen en materialen wordt omgegaan. Het meubilair wordt dan ook zoveel mogelijk hergebruikt. Na de verhuizing van een andere school in 2013 van het DaCapo College, stond er bij UTS nog zo’n 4.000 m3 meubels in opslag. Hiervan is een groot deel hergebruikt voor de inrichting van de nieuwe school. UTS heeft alle meubels schoongemaakt en kasten gespoten in de nieuwe huisstijl. Ook werkbanken voor praktijklokalen hebben een opknapbeurt gekregen en zien er weer fris uit.

Goede doelen

Na een zorgvuldige herverdeling bleek er nog 50.000 kilo overtollig meubilair te zijn. Ook daarvoor is een goede bestemming gevonden. Zo zijn er containers met meubels verscheept naar Gambia waar zes complete klaslokalen zijn ingericht (zie foto). Ook voor Marokko en Curaçao hebben gelijksoortige acties plaatsgevonden. Dichter bij huis zijn twee scholen en de kringloopwinkel blij gemaakt met oude, (her)bruikbare meubels.

Uitvoering

Ondanks de hoge temperaturen verliep de verhuizing op rolletjes. Vanwege de tropische temperaturen is al vóór de daadwerkelijke verhuizing begonnen met het opslaan van de inventaris uit de oude schoolgebouwen. Tijdens de daadwerkelijke uitvoering hebben onze verhuizers gewerkt volgens een tropenrooster. Op die manier was het toch mogelijk om de verhuizing in drie weken te klaren! In de twee weken nazorg die daarop volgden, hebben de mannen alle oude schoolgebouwen bezemschoon opgeleverd. Dat was nog een fikse klus, want sommige ruimtes waren al een tijd niet meer in gebruik!

Bottleneck

Zoals gebruikelijk bij projectverhuizingen in het onderwijs, was ook hier de specifieke verhuisperiode een grote uitdaging. Omdat de verhuizing in de schoolvakantie moest plaatsvinden, was er geen uitwijkmogelijkheid. De hitte dreigde roet in het eten te gooien, maar door de slimme oplossingen van UTS is de hele verhuisoperatie soepel verlopen. Zelfs een raam dat onverwacht te klein bleek om de apparatuur doorheen te tillen, heeft niet tot problemen geleid. Met een slimme oplossing en speciale kraan kon de klus toch geklaard worden.

Tevreden

De mannen van UTS hebben een ongelooflijke inzet getoond. Daarom heeft het DaCapo College alle 59 verhuizers beloond met een cadeaubon, als blijk van waardering. Een hoogst uitzonderlijk gebaar dat door onze mannen natuurlijk zeer werd gewaardeerd. Op de site van Erkende Projectverhuizers (EPV) vertelt onze klant hoe tevreden ze over onze dienstverlening zijn. Als professionele projectverhuizer zijn wij beoordeeld met een 8,8! Kortom, UTS verhuist het DaCapo College in Sittard; en hoe!

Wij wensen het DaCapo College veel succes en plezier met het nieuwe gebouw!

Neem contact op