Meubellogistiek in Londen: UTS richt school in!

Gewaardeerde klant in meubellogistiek

Onze zeer gewaardeerde klant EromesMarko heeft veel ervaring met het inrichten van scholen en het produceren van meubels. Vanwege de uitstekende ervaring met UTS besteden zij het gehele logistieke proces van de inrichting van die scholen aan UTS uit. Dat betekent dat UTS het gehele logistieke deel van het project overneemt van EromesMarko, waardoor UTS volledig verantwoordelijk is voor de juiste uitvoering. Soms worden de meubels eerst nog door ons opgeslagen.

Projectinrichting Londense onderwijsinstelling

Ook het nieuwe schoolgebouw van de Plumcroft Primary School Woolwich in Londen werd compleet ingericht met nieuwe meubels van EromesMarko. De uitvoering van deze projectinrichting was volledig in handen van UTS Verkroost. Een sterk staaltje meubellogistiek van UTS!

Plumcroft Primary School Woolwich

Uitlooplijsten

Voor de uitvoering van het project heeft UTS op verschillende dagen en locaties de meubels van EromesMarko opgehaald. Daarna zijn de meubels via Frankrijk naar Engeland vervoerd, om daar volgens planning te worden uitgeladen. UTS heeft gecontroleerd of de leveringen compleet waren. Bij het lossen van de vrachtwagens wist elke medewerker met behulp van ‘uitlooplijsten’ het betreffende product op de lijst te vinden en zodoende naar de juiste locatie en specifieke plek te brengen. Zo nodig werden de meubels ter plekke afgemonteerd. Vervolgens hebben de UTS-medewerkers de lokalen ingericht met de EromesMarko-meubelen. Neem zelf even een kijkje met deze 3D viewer om te zien hoe we alle 15 lokalen hebben ingericht!

Meubellogistiek op zijn best

Onze vrachtwagens hoefden niet leeg terug richting Nederland, want we hebben alle verpakkingsmaterialen mee teruggenomen en het schoolgebouw netjes opgeleverd. Om het milieu en ook geld te besparen heeft UTS verder nog externe transporteurs ingehuurd. Na het lossen van de meubels konden zij namelijk in de buurt hun vrachtwagens weer laden, zodat ook zij niet leeg terug hoefden te keren. Zowel voor de klant als voor het milieu dus meubellogistiek op zijn best!

Uitdaging

Bij elk project in het onderwijs speelt tijd een cruciale rol. Omdat het onderwijsproces doorgang moet vinden, vinden projecten in de schoolvakanties plaats en is er geen uitwijkmogelijkheid. Voor UTS vormt dit geen probleem, maar de bouw van de Plumcroft Primary School Woolwich was op het moment van inhuizen nog niet volledig afgerond. Dat had als gevolg dat de verhuiswagens niet op de afgesproken plaats gelost konden worden. In plaats daarvan werden de vrachtwagens op de hoofdweg uitgeladen. De projectleider van UTS heeft daarom verkeersregelaars geregeld en ervoor gezorgd dat de vrachtwagens in zeer korte tijd werden ontladen. Gelukkig wisten de medewerkers van UTS door de ‘uitlooplijsten’ precies wat er van hen verwacht werd. De handyman van UTS was eveneens op de hoogte van de activiteiten die hij moest verrichten door het gedetailleerde draaiboek dat voor deze projectinrichting gemaakt was. Zo’n draaiboek is kenmerkend voor alle projecten van UTS.

Go Dutch or go home

Om alles in goede banen te leiden is de UTS projectleider meerdere malen samen met twee collega’s per vliegtuig afgereisd naar Woolwich om de complete inrichting van de school te realiseren. Intussen hield hij dagelijks contact met het schoolhoofd, om de gang van zaken te bespreken. Zorgvuldige communicatie en volledige toewijding aan de klant zijn eveneens kenmerkend voor de projecten van UTS. Uiteindelijk is in 1,5 week tijd een prachtig ingericht schoolgebouw opgeleverd. Het schoolhoofd van Plumcroft Primary School was zo onder de indruk van de prestaties van UTS dat hij alleen nog maar met mensen van UTS wilde werken en aankondigde: “Go Dutch or go home!”

Wij wensen hem, zijn medewerkers en natuurlijk alle leerlingen van de Plumcroft Primary School Woolwich veel plezier van de mooie meubels van EromesMarko!

Neem contact op