Duurzaamheidsverslag 2020

Het werken naar een circulaire economie is iets waar we al jarenlang mee bezig zijn. Al 13 jaar stellen we jaarlijks scherpe doelstellingen en reflecteren we hierop in ons duurzaamheidsverslag. Inmiddels weten we ook alle cijfers en resultaten over 2020, die we in ons Duurzaamheidsverslag 2020 hebben verwerkt.

Een jaar van uitdagingen

2020 was een jaar dat niemand had kunnen bedenken. De Covid-19 pandemie heeft hele bedrijfstakken stilgelegd of op zijn minst flink opgeschud. Ook wij kwamen met de gevolgen van de RIVM-maatregelen in aanraking, en wisten door creatieve oplossingen onze werkzaamheden voort te zetten. Zo bleven we onze vaste en nieuwe klanten de volste aandacht geven. Gewoon omdat ze dat verdienen.

Hobbels en creativiteit

Door alle maatregelen zijn er een aantal onvermijdelijke zaken geweest die ons gewenste duurzaamheidsresultaat een beetje in de weg zaten. Het is echter niet altijd het resultaat dat telt, maar ook de weg en de keuzes die we daarin maken. Zo moesten we met meer wagens rijden, omdat er maar twee personen in één voertuig plaats mochten nemen. Denk ook aan het inrichten van duizenden thuiswerkplekken, waarbij wij met onze voertuigen vele kilometers gemaakt hebben naar de privé-adressen van de medewerkers van onze opdrachtgevers.

Hobbels als dit vormen mooie uitdagingen, die uitnodigen tot het bedenken van creatieve oplossingen. We hebben ondanks deze oplossingen goed nagedacht over een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en stappen gezet om zo dicht mogelijk bij onze duurzaamheidsdoelstelling te blijven. Daarbij hebben we op verschillende vlakken initiatieven opgepakt die bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering voor de komende jaren.

Aanpassingen en expertise

Gezondheid gaat natuurlijk voor alles. Door ons te verdiepen in de Coronavoorschriften van het RIVM hebben we ervoor gezorgd dat zowel onze medewerkers als onze opdrachtgevers zorgeloos en in een gezonde omgeving konden werken. We hebben kantoorgebouwen ingericht naar de anderhalve-meter-werkplekken, thuiskantoren ingericht met kantoormeubilair, kantoorinventarissen in opslag genomen waar tijdelijk geen plek voor was.

Circulaire logistieke dienstverlening blijft een speerpunt binnen onze organisatie – en we hopen dat dit ook bij u het geval is. Al onze genomen stappen en resultaten vindt u in ons Duurzaamheidsverslag 2020.

Neem contact op