UTS Abbink: Een gezond bedrijf

Vanuit UTS weten we het al jaren: een gezond bedrijf is heel belangrijk. En dan bedoelen we niet alleen een financieel gezond bedrijf: juist ook een energiek bedrijf, dat bruist van ontwikkeling en waar mensen met plezier werken. De gezondheid en het welzijn van onze collega’s gaat ons dan ook zeer aan het hart.

Duurzame inzetbaarheid

Wij streven naar duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Wij beogen hiermee dat we samen met al onze collega’s werken aan ons bedrijf. Jaar in, jaar uit. Samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) zijn we vanaf 2020 actief aan het zoeken naar manieren om onze werknemers in topvorm te houden. Het STL werkt met vier kernpunten:

Veilig aan het werk

Veiligheid staat voorop, dat is logisch. We voldoen dan ook aan alle normen van het VCA en luisteren naar onze werknemers. Is er ergens een verbeterpunt? Dan zullen we dat zeker aangrijpen om een optimale werkomgeving te verzekeren.

Vitaal aan het werk

Die gezondheid behelst meerdere vlakken. Natuurlijk is het lichamelijke aspect ontzettend belangrijk. Vanuit UTS Abbink hebben we bijvoorbeeld projecten opgezet om onze werknemers te helpen stoppen met roken, is er dagelijks vers fruit aanwezig op onze locaties en kan iedereen inhaken bij onze bootcamplessen.

In samenspraak met STL hebben we vorig jaar een preventief medisch onderzoek beschikbaar gesteld, wat goed is ontvangen. Dat zal zeker een vervolg krijgen.

Een goed contact met medewerkers

Ook de geestelijke gezondheid van onze medewerkers is belangrijk. Mensen moeten zich goed en veilig voelen op de werkvloer. Een open communicatie en een pro-actieve houding helpen daarbij zeker. Zitten onze mensen ergens mee? Dan weten ze dat ze terechtkunnen bij leidinggevenden en vertrouwenspersonen.

De juiste persoon op de juiste plek

Een gezond bedrijf wil ook zeggen dat we continu bezig zijn met het ontwikkelen van onze bedrijfsprocessen. Daarbij kijken we naar onszelf (hoe kunnen we beter werken?), maar ook zeker naar de marktbehoefte en naar de wensen van onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan ons unieke systeem om de CO2-uitstoot vast te leggen van ieder project. Of aan de ontwikkeling van onze stadslogistiek (in samenwerking met PostNL). Iedere stap die we nemen wordt goed onderzocht en uitgewerkt, waarbij we onze mensen begeleiden in het gebruik en toepassen van nieuwe werkwijzen of systemen.

Zo houden we samen ons bedrijf gezond!

Neem contact op